Hur förbättrar vi etik och moral på nätet ?

Vi lever i en tid där digitala medier tar mera plats i vårt dagliga liv. När Stockholm utsattes för sin andra terroristattack på Drottninggatan. Blev våra gator tomma på nolltid. Detta beror troligtvis på denna snabba information som de flesta fick i sina mobiltelefoner. Tack vare sociala medier kunde man snabbt anmäla att man befann sig i säkerhet.  En hel del människor som inte kunde ta sig hem, Kunde surfa in sig på sidor där man kunde anmäla att man ville ha hjälp med att hämtas upp. Då all kollektivtrafik ställts in.

Idag kan man som enskild medborgare vara mera delaktig i många frågor, som berör vårt samhälle. Även flera av våra förtroende valda politiker skriver aktivt och delar med sig av sina beslut och tankar.

Vem som helst kan idag surfa och rapportera in saker som händer i vår värld. Det behövs bara en liten knapptryckning, så är det ute i cyberspace. Många medborgare använder idag sin demokratiska rätt till att tycka och tänka och skriver gärna vad det upplever i samhället.

Men dagens Debattklimatet på sociala medier kan gå hårt fram. Det är lätt att se långa inlägg, där hårda och kränkande ord används. Det är lätt att följa strömmen och bli berörd av det man läser om på internet.

Men hur säkerställer du som medborgare om att den informationen du läser är sann?

Hur kan vi förbättra etik och moral på nätet